Azelaïnezuur 99,5+%, puur, cosmetica kwaliteit

Staffelkorting
  • Koop 2 voor €9,03 per stuk en bespaar 5%
  • Koop 6 voor €8,55 per stuk en bespaar 10%
Aantal
Product
Prijs
Details
10 g
€9,50 Excl. btw
€11,50 Incl. btw
Variant10 g
CAS123-99-9
ArtikelcodeAZLA034.1
Bezorging1 werkdag
50 g
€40,05 Excl. btw
€48,46 Incl. btw
Variant50 g
CAS123-99-9
ArtikelcodeAZLA034.2
Bezorging1 werkdag
100 g
€56,00 Excl. btw
€67,76 Incl. btw
Variant100 g
CAS123-99-9
ArtikelcodeAZLA034.3
Bezorging1 werkdag
500 g
€255,20 Excl. btw
€308,79 Incl. btw
Variant500 g
CAS123-99-9
ArtikelcodeAZLA034.4
Bezorging1 werkdag
1 Kg
€500,10 Excl. btw
€605,12 Incl. btw
Variant1 Kg
CAS123-99-9
ArtikelcodeAZLA034.5
Bezorging1 werkdag
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Alles in de winkelwagen
Staffelkorting
  • Bestel 2 en bespaar 5%
  • Bestel 6 en bespaar 10%
Product informatie
Technische specificaties
Accessoires
Informatie

Onze Azelaïnezuur  is 100% een natuurproduct gewonnen uit zonnebloemzaden.

Azelaïnezuur (nonaandizuur, 1,7-heptaandicarbonzuur) is een chemische verbinding uit de homologe reeks dicarbonzuren. Hun zouten en esters worden azelaten genoemd.

Als een tweebasisch zuur dissocieert het in water in twee fasen van protolyse. Er zijn drie polymorfe vormen, die zijn onderverdeeld in α, β en γ.

Azelaïnezuur kan worden gemaakt door ricinusolie te oxideren met kaliumpermanganaat. De castorolie wordt eerst gehydrolyseerd tot ricinolzuur, dat vervolgens wordt geoxideerd tot azelaïnezuur.

De industriële productie van azelaïnezuur wordt uitgevoerd door ozonolyse van oliezuur. Door het alkali-smelten van ricinusolie met NaOH, worden sebacinezuur en 2-octanol (caprylalcohol) industrieel geproduceerd via ricinolzuur als tussenproduct.

-Gebruik

Azelaïnezuur wordt gebruikt als een actief farmaceutisch ingrediënt bij lokale therapie voor acne en rosacea. Er worden 20% crème- en 15% gelpreparaten gebruikt. Voor azelaïnezuurpreparaten is een recept vereist.

Verschillende diesters van azelaïnezuur, zoals met 2-ethylhexanol (diisooctyl azelaat, DIOZ), met butanol (dibutyl azelaat, DBZ) of met octanol (dioctyl azelaat, DOZ), worden gebruikt als weekmakers voor kunststoffen.

-Technische informatie

CAS-Nr. 123-99-9
Identificatienummer(s)
EC-nummer: 204-669-1
Formule: C9 H16 O4
Mol massa [g/mol]: 188,22

$$$$$

Gevarenaanduidingen
H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie.


Voorzorgsmaatregelen
P280 Beschermende handschoenen/beschermende kleding/oogbescherming/
gelaatsbescherming dragen.
P305+P351+P338 BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal
minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen.
P337+P313 Bij aanhoudende oogirritatie: een arts raadplegen.

%%%%%

 
 
MSDS Azelaïnezuur 99,5 +% puur, cosmetica kwaliteit (NL)
MSDS Azelainsäure 99,5 +% reine, kosmetische qualität (DE)
MSDS Azelaic acid 99,5 +% pure, cosmetic quality (EN)
MSDS Acide azélaïque 99,5 +% pur, qualité cosmétique (FR)
MSDS Ácido azelaico 99,5 +% pura, calidad cosmética(ES)